sahabat :)

Wednesday, 11 January 2012

Buku Laporan Kehidupan

Ehsan Google


Budak2 yg masih sekolah selalu takut bila datang nye hri perjumpaan ibubapa dgn guru..
time tu la segala corak merah2 nk kluar..markah exam lawa2 nk kne tayang kt parents kn..tkot sgt time tuh..lepas tu dgr plak ckgu komen psal kite mcm2...fuhh..gerun!!!

Tp..kite tak pnh sedar yg kite nie ad buku laporan untuk spanjang hidup kita kat muka bumi nie..segala amalan yg kite buat..ahaaaaaa...bodyguard kite catat....bila terpikir blik kn..jd tkot plak ngn bodyguard tuh..walaupon bodyguard tuh bodyguard kite..hehehe..

Untuk pngtahuan smua...buku amalan seharian kite..akan diangkat stiap kali selepas waktu asar...kalau time buku laporan kite diangkat..then time tuh kite dalam dunia dosa dan kesilapan..haihhh..tak nak pkir la...tkot bak hang!!!

yg plik nye..sekarang nie xdk plak yg terpikirkn tkot ye...:) ataupon nk Allah byar cash bru kite nk kenal ngn "takut" tuh...cash??!! better jgn la..brsyukur dgn segala tnda dan pngjran yg jd sekarg...jadi..penting untuk kite sentiasa saling ingt mngingati antra satu sama lain ape catitan harian kite untuk hri nie..dan hari setrusnye...jadikan.."hari ini lebih baik dri smalam..esok lbih baik pd hri ini" sebgai anjakan pradigma pd kite untuk sntiasa mengingati Allah dan same2 berubah ke arah yg lebih baik dan sejahtera dgn kehendakNya... amiinnn!!!

-Ikhlas dari Miss Amy-

2 comments:

chii said...

setuju..tp kan..k.chii yakin. x ramai sedar akan keujudan 'buku laporan' dan 'bodyguard' yg telah ditugaskan untuk menjaga diri kita. kalau tidak..xde la perkara2 yg x sepatutnya berlaku kan :)

Miss Amy said...

yup...btul tuh..tak ramai yang sedar..:)
kite sbgai mnusia nie hanya mampu beringat sesame kite..
sabda Rasulullah..
smpaikanlah ayat ku wlopon hanye sepotong ayat...
lebey kurang macam tuh la..:)

Cite Yang Korang Terlepas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...